Saturday, Apr 20th

Last update11:34:36 AM GMT

  • Create an account
    *
    *
    *
    *
    *
    Fields marked with an asterisk (*) are required.

Teşekkürler MUHDER

  • PDF

Geçtiğimiz Salı ve Çarşamba günleri Ankara da MUHDER tarafından  uluslar arası bir kongre  yapıldı . Tıbbı nebevi kongresi. Çok sayıda akademisyenin sunduğu bildirilerle çok azını bildiğimiz peygamberimizin tıbbını birazcık olsun anlama kavrama  şansımız oldu. Peygamber efendimiz sav döneminde Kuran­”dan aldığı ilham ile ümmetine önerdiği tıp uygulamalarının bir kısmi enine boyuna tartışıldı.

Peygamberimizin sünneti olarak bildiğimiz her şeyi aslında böyle okumamız gerekir. Nebevi tıp bu yönü ile geçmişten gelen bir çok ezberimizi de bozacak gibi. Günümüz Ortodoks tıbbının açmazlarının şifrelerini başka yerde aramaya gerek yok. Şifreler burada.  Şifreleri çözmek ve daha iyi anlaşılır hale getirmek için benzer kongreler geciktirilmeden tekrar edilmeli diye düşünüyorum.

Modern batı tıbbı  İnsanı bir makine gibi algılayarak tamir etmeye kalkıyor. Halbuki insan ruh  zihin ve bedeni ile bütün olarak ele alındığında tamiri ve  tedavisi mümkün.  Tıbbı nebevide insan ruhu ve bedeni ile ele alınarak bütüncül tedavilerle ilgili yol haritaları oluşturur. Peygamber tıbbında   hastalık yok hasta var. Hasta olmamak  ve korunmak esas. Peygamberimizin bizzat uyguladığı önerdiği tavsiyeler var. Sonsuz yaşam umut tacirliği ütopik uygulanması zor çözüm yolları yok.  Her şey açık ve şeffaf. Nefsi terbiyede kalbi sâkinleştirmede  nefsâni arzuları dizginlemede  organlarımızı  korumada yararlı olan ölçülü olma var. Hesap kitap var. Ölçülü olmak sorumsuzluklara prim vermemek mizacımızı bozacak unsurlara karşı korunma sorumluluğumuz var.  Kaynağı yüce kitabımız olan ve peygamberimiz tarafından ümmetine tavsiye edilen o kadar çok faydalı bilgi var ki insanı hayrete düşürüyor.

Kongrede bal arısının vahye dayalı serüveninden hacamata , stresten seyahate,kök hücreden tüp bebek tedavisine, evlilikten boşanmaya, helal ve sağlıklı gıdadan günümüz hastalıklarına kadar bir çok konu sağlık ve dini yönden masaya yatırıldı.Enine boyuna akademisyenlerimiz tarafından tartışıldı.

Hacamat tedavisinin dünü bu günü ve yarınına bilimsel ve modern tıp penceresinden bakış açısını ele aldığım tebliğime  olan ilgi bu alanda ne  kadar aç ve susuz olduğumuzunda bir işareti idi. Kan aldırma olarak  bilinen  hacamat gerçekten çok yönlü bir sağlık iksiri. Günümüz yorgun bitkin cansız ve heyecansız insanına can ve enerji katan bir tedavi.Yan etkisi olmayan  sağlıklı insanda hastalıklara karşı korunma amacı ile,hasta insanlarda ise şifa bulmak için uygulanan bu tedavinin  hala esrarını tam çözmüş değiliz.

Modern ve bilimsel tıp protokolüne göre yetişen hekimlerimiz teknolojinin en son imkanları ile hastalarına yardımcı olma da bir çok riski de hastalarla paylaşmak zorunda kalabilirken basit ve kolay uygulanabilen hacamatta böyle bir riskin olmaması da enteresan.Hacamat  ehil ellerde bilinçli olarak yapıldığında  olumlu etkisini kişi  saniyeler içinde görebiliyor.

Ortodoks batı tıbbı şablonu ile yetişen  hekimlerimizin şifa aracı olmada arı misali olması gerektiğine inanıyorum. Şafi olan Rabbimizin şifa aracısı olduğumuz  bilinci ile hareket edebilirsek  nebevi tıpta önümüzü açan ufkumuzu genişleten  insanlara daha bütüncül  yaklaşmamızı sağlayan çok sayıda alternatifimiz var diye düşünüyorum. Kongre tertip heyetine teşekkürlerimi  sunuyorum.

Ramazan ayına yeni başladık.Oruç tutunuz sıhhat bulunuz  diyen önderimizin tüm çağlara hitap eden bu evrensel   sözünü anlamak ve anlatmak bizlere düşüyor.Oruçla ve  sağlık ne  kadar iç içe.  Oruç  tutmak sağlıklı olmak  dışında başka bir çok faydaları olduğu için bize farz kılındı. Mükafatını vereceğini vaad ederek  Yüce Rabbimizin bu kadar üzerinde durduğu   bu ibadeti yerine getirirken sanırım  biraz da bu gözle bakmamız gerekiyor.Haftaya Rabbim nasip ederse oruç ile bedenimize hediye ettiğimiz bonüsleri sizlerle paylaşacağım.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Bizi Takip Ediyor musunuz ?

Biz neredeyiz ?

  • Gökkuşağı Mahallesi 1104. Sok. 19/24 Balgat - Çankaya - Ankara

  • Tel: (+90) 505 8894038

www.muhder.com