Friday, Apr 19th

Last update11:34:36 AM GMT

  • Create an account
    *
    *
    *
    *
    *
    Fields marked with an asterisk (*) are required.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünivar Tıbb-ı Nebevi Kongresinde

  • PDF

 

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar da hem Kur'an-ı Kerim hem Peygamber'in hadislerinin, kendileri için şifa, dertlere deva olduğunu belirterek, bunun sadece manevi hastalıklara değil aynı zamanda maddi hastalıklara da şifa olduğuna inandıklarını söyledi.

Tıbb-ı Nebevi'nin, değeri her geçen gün daha çok bilinen bir alan olduğunu anlatan Ünüvar, ''Ama maalesef sadece aktarların bitkiyle ilgilenenlerin, bunların çoğu da maddi kazanç elde etmek adına ilgilendiği bir alan olarak kalmış, bu alanının içine adeta hapsedilmiş bir alan'' dedi.

-''Asırlar öncesine ait tavsiyelerin değeri bugün anlaşılıyor''

Tıbb-ı Nebevi'nin, Peygamber'i anlatmanın, Peygamber'in yolunu anlatmanın bir yöntemi olduğunu ifade eden Ünüvar, bunun son derece önemli olduğunu bildirdi.

Asırlar öncesine ait bir takım tavsiyelerin gerçek değerinin bugün anlaşıldığına işaret eden Ünüvar, ''Bu kongre sadece Peygamberimizin tavsiyelerini sihirle, büyüyle veya batıl inançlarla hastalarını tedavi etmeye çalışan Araplar değil, bütün dünyada yaşayan Müslüman veya Müslüman olmasın herkesin faydalanacağı bir ilim dalı olarak ortaya çıkıyor'' şeklinde konuştu.

Hayatın çok karmaşık olduğunun görüldüğünü, Tıbb-ı Nebevi'nin hayatı sadeleştirmenin başlangıç yolu olarak görülebileceğini belirten Ünüvar, şunları kaydetti:

''Basit bir dille ortaya konan önerilerin gerçekten hayatı çok olumlu yönde etkilediğini biliyoruz, 'temizlik imanın yarısıdır' hadisi şerifi... Peygamberimiz gerçekten temizliğe çok önem vermiş. Bugün el yıkamayla ilgili gerçekten son derece önemli bir takım çalışmalar yapıldığını, bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun el yıkamanın olduğunu biliyoruz. El yıkamak, belki en kolay en ucuz faydalı sünnetlerden birisi.''

Bizi Takip Ediyor musunuz ?

Biz neredeyiz ?

  • Gökkuşağı Mahallesi 1104. Sok. 19/24 Balgat - Çankaya - Ankara

  • Tel: (+90) 505 8894038

www.muhder.com